Thee. We drinken het als we ons gezellig willen voelen, als we een lange dag achter de rug hebben, of gewoon… altijd eigenlijk. Maar wist je dat Indonesië een ware schat aan heerlijke theesoorten heeft? Yep, het land van duizend eilanden heeft niet alleen waanzinnig lekker eten, maar ook unieke theetradities die het ontdekken waard zijn.

1. Teh Hitam (Zwarte Thee) – De Klassieker

Teh Hitam, oftewel zwarte thee, is dé klassieker in Indonesië. Het heeft een diepe, rijke smaak en wordt vaak zoet gedronken. De zwarte thee van Bukit Sari, geteeld in de bergen van Centraal-Java, is perfect als je houdt van een volle, krachtige thee.

2. Teh Hijau (Groene Thee) – De Verfrisser

Voor een lichtere smaak is er Teh Hijau, oftewel groene thee. Indonesische groene thee is zacht en verfrissend. Bukit Sari’s groene thee is biologisch geteeld en perfect als je even tot rust wilt komen. Veel mensen drinken het ook koud, als verfrissende dorstlesser op warme dagen.

3. Teh Jahe (Gemberthee) – De Opwarmer

Teh Jahe, oftewel gemberthee, is kruidig en verwarmend. Ideaal voor koude dagen of wanneer je een oppepper nodig hebt. Bukit Sari produceert biologische gember, wat zorgt voor een intense en pure smaak.

4. Teh Melati (Jasmijnthee) – De Geurende Verwenner

Teh Melati, jasmijnthee, heeft een subtiele bloemige geur en wordt vaak gedronken bij speciale gelegenheden. Bukit Sari’s jasmijnthee combineert de zachte aroma’s van jasmijn met rijke zwarte thee voor een verfijnde smaakbeleving.

5. Teh Pandan – De Verrassing

Teh Pandan wordt gemaakt van pandanbladeren, die een unieke smaak geven met hints van vanille. Het is rustgevend en tropisch, ideaal voor een moment van ontspanning. Bukit Sari zorgt voor duurzaam verbouwde pandan van topkwaliteit.


De Bukit Sari theeën die je bij Simon Lévelt kunt vinden zijn bijzonder en duurzaam, afkomstig van de biologische theetuinen in West-Java. Hier zijn een paar toppers van onze buren:

  1. Bukit Sari Imperial Black: Een fluweelzachte zwarte thee met tonen van vijgen, rozijnen en zoethout. Het heeft al diverse internationale prijzen gewonnen.
  2. Bukit Sari Silver Needle White: Deze witte thee heeft een delicate, bloemige en lichtzoete smaak, gemaakt van de jongste knoppen.
  3. Bukit Sari Highland Green: Een grootbladige groene thee met een frisse, milde bloemige smaak​