Pandan cake is een luchtige groene sponscake afkomstig uit Indonesië. Het groene in de cake komt van het ingrediënt Pandan.
Pandan wordt uit de bladeren van de zogenaamde schroefpalm gehaald. In Indonesie wordt veel met Pandan gewerkt. Het geeft namelijk een nootachtige vanille geur.
Wat heb je nodig?
- 6 eieren, gesplitst
- 120 gram kristalsuiker
- 150 gram bloem
- 1 tl bakpoeder
- 25 gram Maizena
- Snufje zout
- 150 ml kokosmelk
- 40 ml zonnebloembloem olie
- 2 tl pandan pasta
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Meng de kokosmelk samen met de olie en voeg dan de pandan pasta toe.
- Klop het eigeel met de helft van de suiker tot het een luchtige crème wordt.
- Schep 2 lepels van het pandan mengsel erdoor en roer dit goed door.
- Spatel dan de rest van het pandan mengsel erdoor zonder dat het beslag zijn lucht verliest.
- Zeef alle bloem, bakpoeder en Maizena en spatel dit door het mengsel.
- Klop de eiwitten samen met het zout stijf.
- Voeg dan beetje bij beetje de rest van de suiker toe.
- Spatel een flinke schep eiwit voorzichtig door het beslag.
- Vouw/spatel vervolgens de rest van het eiwit voorzichtig door het beslag. (Zonder dat het beslag de lucht verliest.)
- Verdeel het beslag in een ingevette cakevorm.
- Bak in 50 min gaar.
- Zodra de cake klaar is, laat je deze omgekeerd afkoelen.
We zijn benieuwd naar het resultaat, deel het ons met #lekkergembira