Heerlijke sambal goreng telor. De Indonesische eitjes in pittige saus zijn een lekker bijgerecht voor de Indonesische rijsttafel. Niet te missen tijdens Pasen natuurlijk.
Wat heb je nodig?
- 6 eieren
- ½ tl gemalen laos
- 3 tenen knoflook
- 3 sjalotten
- ½ tl trassi
- 1 el gula djawa
- 2 blaadjes salam blad
- 200 ml kokosmelk
- 3 tl sambal
- Kook de eitjes hard in 8 minuten en laat ze afkoelen in koud water. Haal erna de schil eraf.
- Snijd de knoflook, sjalotten fijn en maal dit samen met de laos, trassi en sambal tot een fijne pasta. (Dit kan met een keuken machine of met een vijzel)
- Bak de kruidenpasta in een beetje olie en fruit dit voor 1 minuut. Voeg erna de kokosmelk, gula djawa, en salam blad toe.
- Voeg de eitjes toe en laat het voor 10 minuten op laag vuur sudderen.
- Verwijder de salam blaadjes en breng het extra op smaak met wat zout, peper of sambal.
- Selamat makan!
We zijn benieuwd naar het resultaat, deel het ons met #lekkergembira