Soto Ayam, wie kent het niet? het iis een traditioneel Indonesisch gerecht, Het staat bekend om zijn rijke en aromatische smaken, vaak geserveerd met verschillende bijgerechten om de smaak te versterken. Wij zijn er gek op!
Benodigdheden 4 personen:
- 600 gram kippenbouten
- 1 liter water
- 1 soto boemoe
- 1 blokje kippenbouillon
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 4 eieren
- 300 gram tauge
- Mihoen
- Selderij
Voor erbij:
- Witte rijst
- Gebakken uitjes
- Sambal
- Ketjap
- Kroepoek
Bereidingswijze:
- Kook de kip voor ongeveer 1,5 uur met het water en het bouillon blokje.
- Haal vervolgens de kip uit de bouillon en pluk het vlees van de kip.
- Snijd de ui en knoflook fijn en bak dit glazig in een hoge pan.
- Bak vervolgens de bumbu en de kip mee.
- Voeg de bouillon toe en eventueel wat extra water.
- Laat dit voor ongeveer 30 min op laag vuur koken.
- Kook ondertussen de eieren, de rijst en de mihoen gaar.
- Serveer de tauge , eieren, mihoen en selderij op een bordje.
- Schep de rijst op in een soepkom en giet hierover de soto met kip.
- Kies je garnering.
- Selamat makan!