Vandaag duiken we kort in de geschiedenis van Indonesische koffie en thee, twee dranken die niet alleen onze smaakpapillen prikkelen, maar ook diep geworteld zijn in de cultuur en tradities van het land. ☕🌿

Koffie: Java’s Goud

Indonesië en koffie gaan ver terug. De Nederlanders introduceerden koffie in de late 17e eeuw, met Java als eerste productiegebied. De vulkanische grond van Indonesië bleek ideaal, en Javaanse koffie veroverde al snel de wereld. Elk eiland heeft zijn eigen unieke smaak: Java staat bekend om zijn volle, aardse tonen, terwijl Sumatra en Sulawesi zachtere, kruidige en fruitige koffies bieden.

Thee: Het Vergeten Juweel

Net als koffie, kwam thee in de 18e eeuw naar Indonesië, opnieuw dankzij de Nederlanders. Java en Sumatra zijn de belangrijkste productiegebieden. Indonesische thee heeft een eigen karakter; van de lichte, verfrissende thee uit West-Java tot de krachtige zwarte thee uit Sumatra.

Een Deel van het Dagelijks Leven

Koffie en thee zijn onlosmakelijk verbonden met het Indonesische leven. De “warung kopi” (koffiehuizen) zijn plekken waar mensen samenkomen om te praten, te ontspannen en van deze heerlijke dranken te genieten. Ze zijn meer dan drankjes; ze zijn een sociaal ritueel.

Dus wil je iets nieuws proberen! We hebben nu het verrukkelijke assortiment van Simon Lévelt in onze winkel. Van de volle, aardse smaken van Javaanse koffie tot de frisse, aromatische thee uit Sumatra – bij ons vind je de beste smaken van Indonesië. Kom snel langs en ontdek jouw nieuwe favoriete kopje!

Dus, de volgende keer dat je een kopje koffie of thee drinkt, denk dan aan de rijke geschiedenis die erin verborgen zit. Het is meer dan een drankje; het is een stukje Indonesië in je handen.

Selamat menikmati! (Geniet ervan!)