Deze drumsticks zijn zo lekker voor op de BBQ. Lekker mals tot het bijna van het bot afvalt. Het is een drumstick met een zoet-pittige gember smaak. De gember-sojasaus is een bekende Indonesische basis marinade, maar wij doen er nog wat honing en knoflook bij om het extra sticky te maken.

Dit heb je nodig:

      • 10 drumsticks
  • 1,5 theelepel gemberpasta
  • 3 tenen knoflook, geraspt
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1,5 theelepel chili olie
  • 1,5 eetlepel honing
  • 1,5 eetlepel
  • Bosuitjes voor de garnering

 

Bereidingswijze:

  1. Meng alle ingrediënten samen in een grote kom waar ook de drumsticks inpassen. Als het 1 geheel is geworden kan je beginnen met het marineren van de kip. Laat dit voor 4 uurtjes staan of nog beter een hele nacht in de koelkast.
  2. Bereid de BBQ waarbij je 2 zones creëert en een keteltempratuur van ongeveer 120 graden.
  3. Leg de drumsticks aan de koele zijde en sluit de BBQ, laat de kip garen tot ze een temperatuur hebben van ongeveer 80°C.
  4. Stook de BBQ op en gril de kip tot dat ze naar je wens zijn.
  5. Garneer de kip met wat bosui en klaar zijn je sticky drumsticks djawa!
Selamat makan ! 😊