Deze drumsticks zijn zo lekker voor op de BBQ. Lekker mals tot het bijna van het bot afvalt. Het is een drumstick met een zoet-pittige gember smaak. De gember-sojasaus is een bekende Indonesische basis marinade, maar wij doen er nog wat honing en knoflook bij om het extra sticky te maken.
Dit heb je nodig:
- 10 drumsticks
- 1,5 theelepel gemberpasta
- 3 tenen knoflook, geraspt
- 1 eetlepel sojasaus
- 1,5 theelepel chili olie
- 1,5 eetlepel honing
- 1,5 eetlepel
- Bosuitjes voor de garnering
Bereidingswijze:
- Meng alle ingrediënten samen in een grote kom waar ook de drumsticks inpassen. Als het 1 geheel is geworden kan je beginnen met het marineren van de kip. Laat dit voor 4 uurtjes staan of nog beter een hele nacht in de koelkast.
- Bereid de BBQ waarbij je 2 zones creëert en een keteltempratuur van ongeveer 120 graden.
- Leg de drumsticks aan de koele zijde en sluit de BBQ, laat de kip garen tot ze een temperatuur hebben van ongeveer 80°C.
- Stook de BBQ op en gril de kip tot dat ze naar je wens zijn.
- Garneer de kip met wat bosui en klaar zijn je sticky drumsticks djawa!
Selamat makan ! 😊