- 1 Fles pompoen
- 2 winterwortelen
- 1 pastinaak
- optioneel: koolraap
- 4 djoeroek poeroet blaadje
- sambal oelek (naar smaak)
- 2 kaneelstokjes
- 4 salambladeren (of laurier)
- 1 ui
- teentje knoflook
- guladjawa (palmsuiker, naar smaak)
- theelepeltje gemalen kruidnagel
- optioneel: steranijs
- • scheutje olie om in te bakken
- water
Snijd de groenten in blokjes. Snipper de ui en de knoflook en hak de palmsuiker fijn. Voeg toe naar smaak. Verhit een scheutje olie in een wok of wadjan. Fruit de ui aan met de knoflook, de palmsuiker, sambal en de salam of laurierbladen. Voeg vervolgens de gesneden pompoen en de winterwortel toe en bak dit even aan. Schep goed om en voeg vervolgens water toe totdat de groenten een beetje onder staan. Voeg nu de djeroek poeroet blaadjes, de kaneelstokjes en de steranijs toe. Breng kort aan de kook en zet het op laag vuur. Voeg de pastinaak en de het gemalen kruidnagelpoeder toe. Serveer de semoor met rijst, sambal en kroepoek.
SELAMAT MAKAN!