Recept Loempia Bogor
Ingrediënten
- 10 loempia vellen
- 350 gram witte garnalen
- 2 bosjes lente ui
- 40 gram spitskool
- ¾ theelepel zout
- Scheutje ketjap asin
- ½ theelepel peper
- 1 theelepel suiker
- 1 ½ theelepel maizena
- Soja olie (om in te bakken)
Bereidingswijze
- Laat de loempia vellen op kamertemperatuur ontdooien.
- Hak de garnalen in grove stukken en leg deze op keukenpapier.
- Snijd vervolgens de lente ui in ringen (gebruik alleen het groene gedeelte)
- Snijd de spitskool in fijne stukjes zoals gesnipperde ui.
- Meng alle bovenstaande ingrediënten
- Vul de loempiavellen 1 voor 1 met het mengsel en plak het dicht met water.
- Herhaal deze stappen tot dat je alle loempia vellen hebt kunnen vullen.
- Frituur de loempia’s aan beiden kanten goud bruin.
- Serveer de loempia’s met wat chilisaus
Selamat makan!